ما از چه روش های استفاده می کنیم؟

فناوری و تخصص اساس فعالیت‌های ماست

در پروژه‌های میراث فرهنگی،‌ مستندنگاری(دیجیتال سازی) و گردآوری اطلاعات پایه، جایگاه ویژه‌ای دارد؛ به طوری که جزء مراحل پایه در هر پژوهش محسوب می‌شود. مستند‌نگاری دقیق می‌تواند در کاربردی کردن راهبردهای حفاظت پیشگیرانه و برنامه‌های مقابله با بحران مؤثر واقع شود.

فتوگرامتری

پیمایش با فتوگرامتری برد کوتاه به عنوان روشی برای ثبت و ضبط میراث فرهنگی، به طور فزاینده‌ای دارای محبوبیت است. در نقشه‌برداری فتوگرامتری با استفاده از یک سری عکس ­ها از یک شیء یا عارضه، می‌توان به مدل دقیقی از هندسه‌ی آن دست یافت. فتوگرامتری برد کوتاه (فتواسکن) یک ابزار مناسب برای مستندنگاری از آثار تاریخی محسوب می شود. در این روش بدون تماس با اثر می توان، ابرنقاط با وضوح بالا را ایجاد کرد. استفاده از دوربین های رده بالا در روش فتوگرامتری، فرصت تهیه‌ی یک مدل واقعی و سه بعدی را از آثار فراهم می‌کند.

 

مشاهده نمونه کار

اسکن لیزری

اسکنرهای سه بعدی لیزری به عنوان فناوری­‌هایی نسبتاً پیشرفته در زمینه‌ی میراث­ فرهنگی، روز به روز در حال توسعه و  پیشرفت هستند و با نیازهای روز این حوزه ارتباطی نزدیک دارند به طوری که نقش آن‌ها نیز با گذشت زمان در پروژه‌های مستندسازی بخصوص پروژه­‌های حفاظت و  باستان‌شناسی محسوس‌­تر خواهد شد. دستگاه‌های لیزری به گونه‌ای طراحی شده­‌اند که با کمترین دخالت عامل انسانی می‌­توانند عملیات مستندسازی را انجام دهند. این خصوصیت در مورد مدل‌سازی بناها پیچیده بسیار حائز اهمیت‌اند. از این جهت که می‌تواند تمام جزئیات مدل مورد نظر را به طور دقیق برداشت نماید. یکی دیگر از محاسن این سیستم‌ها، جمع‌آوری اطلاعات بصورت آنی و با مقیاس حقیقی است. نتیجه‌ی کار یک اسکنر لیزری  ابر نقاطی، بیانگر شکلی سه بعدی از شی مورد نظر در مقیاس 1:1 است.

 

مشاهده نمونه کار

عکاسی گیگاپیکسلی

عکاسی گیگاپیکسلی، تصویری متشکل از یک میلیارد پیکسل است. در این روش ربات گیگاپن با عکسبرداری پی در پی و دقیق، می­‌تواند صدها عکس کلوزآپ را با استفاده از حسگرهای مختلف خود از اثر ثبت نماید. بعد از این مرحله نرم افزار اختصاصی مربوطه، عکس‌ها را دریافت کرده و آنها را مانند یک پازل کنار هم می­‌چیند. تصویر نهایی این تکنیک دارای رزولوشن بسیار بالا و بیشترین جزییات است. این تکنیک در ثبت اطلاعات دقیق اثر و  حفظ و مرمت آن بسیار به کار می‌آید.

 

مشاهده نمونه کار

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی که به اختصار VR خوانده می‌­شود، یکی از شیوه ‌های جذاب و ارزان جهت معرفی جاذبه­‌های ایران است. با استفاده از هدست واقعیت مجازی می‌­توان به هر جایی سفر کرد؛ البته سفری مجازی که محدودیتی در آن وجود ندارد. در این شیوه بازدید­کننده با استفاده از عینک واقعیت مجازی بدون اینکه در آن محل حضور داشته باشد، می‌تواند به صورت مجازی به آن مکان سفر کرده و با حرکت در مکانی که در آن حضور دارد، فضاهای مختلف، بناها و  محوطه‌­ها‌ی مکان مورد نظر را مشاهده کند.

 

مشاهده نمونه کار

پرینت سه بعدی

پرینتر های سه بعدی دستگاه هایی می باشند که از آنها جهت نمونه سازی اشیاء استفاده می شود. با استفاده از این دستگاه ها می توان به راحتی هر مدل سه بعدی که در کامپیوتر تولید شده است را بعد فیزیکی داد. پرینترهای سه بعدی بر اساس نوع تکنولوژی بکار رفته در آنها از مواد مصرفی متفاوتی استفاده می نمایند. این پرینترها با استفاده از مواد اولیه ی مختلف که بیشتر از جنس پلیمر، کاغذ ، چوب و فلز هستند و با استفاده از فناوری افزایشی قادر به ساختن نمونه های سه بعدی از اجسام و طرح های سه بعدی هستند. به کار گیری این تکنولوژی در حوزه میراث فرهنگی می تواند مفید باشد. تجربه کاربرد این تکنولوژی در موزه ها، مطالعات باستان شناسی و مرمت آثار ، چشم انداز روشنی در زمینه مدل سازی، مرمت، مطالعه و مدیریت میراث فرهنگی ایجاد کرده است.

 

مشاهده نمونه کار